Esteettömyyttä parantamalla voit laajentaa asiakaskuntaasi sekä parantaa asiakaskokemuksen lisäksi brändi- ja vastuullisuusmielikuvaa. Tiesitkö, että arviolta noin 16% väestöstä elää merkittävän vamman kanssa?
Fyysisen ympäristön esteettömyys huomioi liikkumisen, näkemisen ja kuulemisen tarpeet. Tämä tarkoittaa esimerkiksi luiskia eli ramppeja, hissejä, tilavia kulkuväyliä ja oviaukkoja sekä hyvää valaistusta, selkeitä opasteita, akustiikkaa ja induktiosilmukoita.
Autan kartoittamaan, suunnittelemaan ja kehittämään ympäristöjä, jotka mahdollistavat yhdenvertaisen osallistumisen kaikille toimintakyvystä riippumatta.
Esteettömyyskartoitus on helppo tapa aloittaa esteettömyyden kehittäminen. Se sisältää Invalidiliiton ESKEH-menetelmään pohjautuvan kartoituskäynnin kohteessasi. Lopputuloksena saat tarkan arvion kohteesi nykytilan esteettömyydestä sekä taulukon toimenpide-ehdotuksista. Käymme lopuksi yhdessä läpi suositukset ja halutessasi priorisoimme toimenpide-ehdotuksia ja suunnittelemme seuraavia askeleita esteettömyyden kehittämiseksi.
Esteettömyyskuvaus tiivistää kartoituksen tulokset ja tarjoaa arvokasta tietoa palvelusi saavutettavuudesta. Sen avulla esteettömyyttä tarvitsevat voivat itse arvioida, miten hyvin kohteesi vastaa heidän tarpeisiinsa. Kuvaus on hyödyllinen, vaikka palvelusi eivät vielä olisikaan täysin esteettömät.
Lopputuloksena saat haluamassasi muodossa kuvauksen esimerkiksi verkkosivuillesi ladattavaksi.
Esteettömien ratkaisujen huomioiminen jo rakentamisen tai remontoinnin suunnitteluvaiheessa ei ole kalliimpaa kuin esteellisten ratkaisujen toteuttaminen. Esteettömyys voidaan sisällyttää suunnitelmiin jo kaava- ja pohjapiirrosvaiheessa, jolloin siitä tulee luonnollinen osa rakennusprosessia.
Autan suunnittelemaan kokonaan esteettömiä palvelukokemuksia. Huomioin palvelumuotoilun keinoin koko asiakaspolun ja huolehdin, että esteettömyys on huomioitu katkeamattomana ketjuna koko polun läpi.
Esteettömyyden tulee toteutuakseen olla katkeamaton ketju aina tiedon saamisesta palvelusta palvelun käyttöön. Huolehdin ketjun osat puolestasi esteettömiksi.
Esteettömyyssuunnitelma auttaa kohdentamaan toimenpiteitä tehokkaasti laajempien kokonaisuuksien esteettömyyden kehittämisessä. Suunnitelmassa huomioidaan sekä käyttäjien tarpeet toimenpiteiden priorisoinnissa että tulevat peruskorjaukset ja liiketoiminnan muut tarpeet. Suunnittelutyöhön voi sisältyä esimerkiksi käyttäjätutkimusta (haastattelut ja kyselyt) sekä yhteiskehittämistä sidosryhmien kanssa. Lopputulos ja työn tavoitteet sovitaan aina yhdessä tilaajan kanssa.
Koulutuksilla lisätään tietoisuutta esteettömyyden merkityksestä, liiketoimintapotentiaalista ja esimerkiksi vammaisten kohtaamisesta. Sisällöt räätälöidään tarpeidesi mukaan. Koulutuksiin voi sisältyä myös työpajaosuuksia, joissa opitut asiat sovelletaan heti käytäntöön.
Koulutusten aiheita esimerkiksi
Rakennetun ympäristön esteettömyyden perusteet
Esteettömän matkailun liiketoimintapotentiaali
Vammaisten kohtaaminen asiakaspalvelussa
Kehitetään esteettömiä ja asiakaslähtöisiä palveluita ja kokemuksia yhdessä joko kertaluontoisesti tai jatkuvina kumppanuuksina. Ota yhteyttä ja kerro ideasi tai tarpeesi niin keskustellaan, miten voin olla avuksi!